Veelgestelde vragen (FAQ) Narrowcasting

Dagelijks worden we gebeld over allerlei narrowcastingvragen. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende vragen die onze gesteld worden. Zit uw vraag er niet bij? Bel dan even met de ClubDisplay op 06-22314740
Welke zaken moet ik zelf geregeld hebben voor er een narrowcasting systeem kan draaien op onze locatie?
Het enige dat u zelf dient te regelen voordat er een narrowcasting systeem kan draaien op locatie zijn: een bekabelde internetverbinding en minstens één stroompunt.
Onder een bekabelde internetverbinding verstaan we een vaste aansluiting door middel van een standaard Cat-5 UTP patch-kabel. We spreken van minstens één stroompunt, omdat zowel de CD-speler als de schermen individueel voorzien moeten worden van continue stroom.
Zijn er verschillende mogelijkheden in contractduur?
Normaal gesproken sluit u bij ClubDisplay een overeenkomst af voor 3 jaar, maar kortere duren zijn uiteraard ook mogelijk.
Kan ik mijn eigen schermen gebruiken voor narrowcasting?
Het is zeker mogelijk om gebruik te maken van eigen schermen. Echter raden wij wel aan gebruik te maken van professionele display’s die geschikt zijn voor narrowcasting en bijvoorbeeld geen televisie zoals u die wellicht thuis gebruikt. Zo is een professionele monitor gemaakt voor 24/7 gebruik, energiezuinig en heeft het een betere helderheid ten opzichte van een consumententelevisie.
Aan welke eisen moet een eventueel eigen scherm voldoen?
Een TV of monitor moet in ieder geval een VGA/PC, een DVI of HDMI ingang hebben. Verder is alle content tegenwoording breedbeeld, dus uw scherm moet wel een 16:9 verhouding hebben en bij voorkeur HD Ready (1920×1080 pixels) zijn.
Heb ik voor elk scherm een aparte CD-Player nodig?
Zeker niet! Het is goed mogelijk om meerdere schermen aan één CD-Player te koppelen. Dit gebeurt d.m.v. signaalsplitters of videodistributie-apparatuur welke gebruik maakt van een UTP-bekabeling om langere afstanden te kunnen overbruggen. Wilt u dat elk scherm op hetzelfde moment andere (soort) content vertoont, dan heeft u wel per scherm een aparte CD-Player nodig.
Is het ook mogelijk om te kiezen voor een interactief narrowcastingsysteem?
Dit is zeker mogelijk. Wij van ClubDisplay kunnen een op maat gemaakte touch-applicatie voor u ontwikkelen. Deze applicatie wordt binnen hetzelfde ClubDisplay CMS aangestuurd. 
Het enige dat u nodig heeft zijn schermen/zuilen met een touch functie. We adviseren u graag!
In hoeverre kunnen jullie iets betekenen indien ik geïnteresseerd ben in een andere narrowcasting oplossing?
Het kan soms niet groot genoeg om goed op te vallen. Een videowall van 2×2 schermen of misschien wel 5×5 schermen is allemaal mogelijk. 
Wilt u een narrowcasting tafel, een outdoor oplossing, touch screens of misschien een digitale scorebord voor uw voetbalclub. Ook binnen dit traject assisteren wij u graag.
Wat gebeurt er als er storingen zijn?
Wij lossen storingen binnen 24 uur voor u op.
Kan een narrowcasting player ook op WIFI draaien?
Nee, in principe kan dat niet. Wifi is voor een professionele narrowcasting systeem te onbetrouwbaar en te gevoelig voor storingen of wijzigingen. Om de werking van het systeem te kunnen garanderen worden alle systemen vast bedraad aan het internet. Als dit echt niet mogelijk is, dan zullen we samen bekijken welke draadloze oplossing dan wel mogelijk is.
Kan ik jullie CMS alleen bereiken via een vaste computer?
Nee, u kunt ons CMS met elk apparaat dat een moderne web-browser (tablet, smartphone, netbook, etc.) heeft benaderen en uw mutaties uitvoeren.
Is het CMS van ClubDisplay moeilijk te bedienen?
Nee, Met ons Designer ontwerpt u snel en eenvoudig fraaie templates waaraan u onder andere afbeeldingen, filmpjes, tickers en
geluidsfragmenten kan toevoegen. U kunt de door ons voor ontworpen templates in uw huisstijl gebruiken, speciaal ontworpen door onze design specialisten. Tevens bezit de Designer over alle door Google ondersteunde lettertypes en is er een ruime keuze uit animatie presets. Standaard koppeling met YouTube en Twitter stellen u in staat direct informatie te delen en dankzij de custom code kunt u onbeperkt content creëren. Klik snel op play voor de complete uitleg over de Designer!
Hoe zit het met de veiligheid van ons netwerk in combinatie met jullie narrowcastingspeler?
De veiligheid van uw eigen netwerk komt op geen enkele manier in geding bij het gebruik van onze narrowcasting-speler. De CD-Player maakt enkel gebruik van uitgaand internetverkeer (poort 80, HTTP-protocol) naar onze vaste server toe, om bijvoorbeeld software updates of realtime feeds op te halen. Er is nooit sprake van inkomend verkeer of vrijgave van firewall-instellingen.
Kan ik eigen materiaal (afbeeldingen, foto's of filmpjes) gebruiken binnen CluDisplay narrowcasting?
Uiteraard. U kunt foto’s (JPEG of PNG), animaties (Flash SWF) of video’s (WMV, MPEG4, MOV, AVI, M4V) zelf uploaden naar het CMS en vertonen op uw schermen.
Ik wil actueel nieuws, weer of verkeer tonen op mijn scherm. Is dit mogelijk?
Jazeker. ClubDisplay biedt haar klanten onbeperkt gebruik van real-time nieuws, weer en/of verkeer templates aan die in uw eigen speellijsten geplaatst kunnen worden. Deze informatie wordt verkregen bij bekende partijen zoals Nu.nl, ANP, NOS, TomTom, Buienradar, File-index, etc.
Is het mogelijk om Social Media statussen op mijn scherm te vertonen?
Ja. U kunt gebruik maken van een Twitter-animatie waarbij uw laatste tweets geanimeerd worden vertoond op uw scherm. Ook is het mogelijk om u Facebook-pagina te promoten via uw narrowcasting scherm(en).
Binnen welke termijn verschijnt mijn nieuw gemaakte content op mijn scherm?
Dit duurt vaak binnen slechts enkele minuten.
Hoe zit het met rechten?
De rechten over alle content die u zelf maakt, behoren uiteraard bij uw organisatie. Alle andere content die ClubDisplay aan haar klanten beschikbaar stelt, is rechtenvrij of heeft ClubDisplay de rechten voor afgekocht.
Share This