Narrowcasting voor interne communicatie

CLUBDISPLAY NARROWCASTING IS DÉ DIGITALE OPLOSSING VOOR INTERNE COMMUNICATIE

Creëer betrokken medewerkers met
ClubDisplay Narrowcasting

Voor directieleden of MT-leden van bedrijven is het steeds vaker een grote uitdaging om hun personeel goed op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen binnen de organisatie.
Vaak wordt er tijd noch moeite gespaard bij het produceren van interne nieuwsbrieven, posters, A4-tjes op prikborden, een intranet of zelfs personeelsbijeenkomsten. Echter blijken deze in de praktijk steeds minder effectief.

Maar de regel is: goed-geïnformeerde personeelsleden zijn doorgaans zeer betrokken en gemotiveerde medewerkers!

Om deze reden wordt het gebruik van narrowcasting schermen voor interne communicatie steeds populairder en met succes toegepast.

Informeer, inspireer en motiveer je medewerkers met ClubDisplay Narrowcasting

De boodschap is er vaak al, ook de eventuele ondersteunende foto’s, video’s of animaties, maar nu moeten deze nog op het netvlies van de drukke medewerker komen.
Narrowcasting schermen op strategische plekken binnen het pand kunnen hiervoor zorgen.

Maar welke lokaties zijn intern geschikt voor narrowcastingen schermen?

Daar moet vooral gedacht worden aan plaatsen waar het personeel tijdelijk stilstaat of langzamer beweegt, zoals:

 • de lift
 • de koffieautomaat of waterkoeler
 • de printer of kopieermachine
 • de (rol)trap
 • de kantine of het bedrijfsrestaurant
 • de rookgelegenheid

Naast de strategische lokatie van het scherm is met name de content (de boodschap) van doorslaggevend belang bij het goed overkomen van de interne mededelingen.

Op plekken waar het personeel maar heel kortstondig (lift, roltrap, printer) is, moet de boodschap heel kort en bondig zijn. Praktisch geen tekst, een paar kernwoorden en een afbeelding of een paar grafische elementen. Meer niet! De mededeling moet aantrekkelijk genoeg zijn om over na te denken of meer informatie te vergaren via andere interne informatiebronnen (bijv. het intranet).

Als medewerkers wat statischer (tijdens de lunch, bij het koffieapparaat) zijn, dan kan de boodschap wat uitgebreider zijn en zelfs een video of animatie bevatten om het personeel in te lichten.

Voorbeelden van soorten interne informatie via narrowcasting schermen zijn o.a.:

 • introductie nieuwe collega’s
 • plannen van de directie of het MT
 • verjaardagen of jubilea van collega’s
 • nieuwe klanten, producten of diensten
 • veiligheidsvoorschriften
 • key performance indicators
 • afdelingsspecifieke informatie

Interne communicatie via narrowcasting

Om ervoor te zorgen dat het personeel naar de schermen blijft kijken, is het van groot belang dat de interne boodschappen worden afgewisseld met actuele algemene informatie zoals nieuws, weer & verkeer of korte videobeelden.

Door middel van het gebruik van door ons ontworpen templates wordt de huisstijl consequent toegepast bij alle boodschappen en kost het produceren van een interne mededeling vaak niet meer dan 1 minuut.

ONZE SOFTWARE USP’S

ClubDisplay Digital Signage Software is een ideaal platform voor de ontwikkeling van speciale widgets voor specifieke branches en oplossingen. Voorbeelden van widgets zijn custom folder, folderplay, iFrame, Youtube, RSS feeds, nieuws/weer/verkeer. Technisch gezegd: Widgets zijn modulaire stukjes code die onder een button worden geplaatst en via welke je in een speciale, grafische omgeving terecht komt. Dit gebeurt onafhankelijk van de systeemcode vanClubDisplay waardoor de stabilieit van het programma blijft gewaardborgd. Widgets zijn bovendien onafhankelijk van een versie te installeren.

Unieke ontwerpmodule

 

Internet niet noodzakkelijk

 

Externe info koppelen

 

Volledig html5

 

Waarom ClubDisplay Digital Signage software?

U bent op zoek naar een betrouwbaar, webbased en schaalbaar digital signage platform.
Een all-in one oplossing zonder gedoe. Download onze software op een Player PC en start direct uw uitzending.

ClubDisplay bied digital signage software voor allerlei soorten branches en biedt een scala aan oplossingen. De software is webbased maar internet is niet noodzakelijk voor de goede werking. ClubDisplay digital signage software kan eenmalig worden aangeschaft, maar u kunt ook kiezen voor een oplossing vanuit de cloud. Eveneens kunt u naar keuze uw eigen hardware (zowel PC’s als beeldschermen) gebruiken. Deze flexibiliteit biedt enorm veel mogelijkheden voor eindgebruikers én interessante dienstmodellen voor dealers. Bovendien stelt onze uitgebreide Designer u eenvoudig in staat om prachtige templates te ontwerpen.

ADVANCED WIDGETS

ClubDisplay Digital Signage Software is een ideaal platform voor de ontwikkeling van speciale widgets voor specifieke branches en oplossingen. Voorbeelden van widgets zijn custom folder, folderplay, iFrame, Youtube, RSS feeds, nieuws/weer/verkeer. Technisch gezegd: Widgets zijn modulaire stukjes code die onder een button worden geplaatst en via welke je in een speciale, grafische omgeving terecht komt. Dit gebeurt onafhankelijk van de systeemcode van ClubDisplay waardoor de stabilieit van het programma blijft gewaardborgd. Widgets zijn bovendien onafhankelijk van een versie te installeren.

Custom folder
Uw bestaande systeem of applicatie kan naadloos aangesloten worden op ClubDisplay Digital Signage Software. Middels onze custom folder kunt u uw eigen applicaties integreren in de door u gemaakte presentatie. Denkt u bijvoorbeeld aan het koppelen van een database of aan delen van uw bestaande website waarbij u slechts het adres van uw website invoert en selecteert welk gedeelte u wilt laten zien. Zo heeft u in een handomdraai uw eigen applicaties geïntegreerd in uw digital signage uitzending. Ook kan eigen geschreven code in bijvoorbeeld CSS, Java of Ajax, eenvoudig via custom folder gekoppeld worden.
Launch widget
De launch widget kan worden gebruikt om lokale applicaties te starten op één of meerdere Player PC’S. Denk hierbij aan PowerPoint presentaties, het afspelen van DVD (in uw PC), het in- en uitschakelen van apparaten (PC, televisie, verlichting, verwarming, sloten etc.), het openen en sluiten van deuren, maar ook bijvoorbeeld interactie met externe applicaties zoals gezichtsherkennende software etc.
Folder play

Onze folder play widget zorgt ervoor dat uw content rechtstreeks vanuit de folder/map op uw computer op uw beeldschermen kan worden getoond. Hierdoor hoeft u niet meer in onze Designer te ontwerpen maar alleen maar de Playlist en de Agenda in te stellen. Uw presentatie wordt realtime vanuit uw eigen folder getoond.

Met deze feature kunt u bijvoorbeeld uw foto’s vanuit de camera in een folder op uw computer slepen (dit kan bijvoorbeeld ook Dropbox zijn). Deze content kan vervolgens realtime op een beeldscherm worden getoond. Dit kan een handige en leuke tool zijn voor uw evenement, op beurzen of bijvoorbeeld in de horeca.

Voor reclame exploitanten kan dit bijvoorbeeld betekenen, dat alle content van adverteerders in een mapje met een weeknummer wordt geplaatst. De ClubDisplay Digital Signage Software leest dit uit en distribueert de content naar de gewenste Players PC’s die vooraf met tags zijn bepaald.

Koppeling met Excel
Door middel van een koppeling met één of meerdere Excel sheets kan data realtime op uw beeldschermen worden getoond. Wanneer u de Excel sheets bijwerkt zal de data op de beeldschermen eveneens real time gewijzigd worden. Op deze wijze kunt u in een vertrouwde omgeving blijven werken, kan ClubDisplay Digital Signage Software feilloos worden geïntegreerd en kunt u zo van alle overige features gebruik maken. Deze widget kan bijvoorbeeld worden ingezet om eenvoudige en effectief uw productiedata realtime te tonen.
iBeacon en NFC
Ook in de wereld van digital signage doen steeds meer nieuwe technologieën zijn intrede. Zo wordt er in de Retail en in musea al veel geëxperimenteerd met iBeacons: kleine zenders die communiceren met mobiele telefoons. Zo kan de retailer enerzijds informatie (bijvoorbeeld een plattegrond) naar de telefoon sturen en anderzijds bijhouden wie zich op welke plek bevindt. Het is echter ook mogelijk om een bepaalde uiting op een scherm te starten als iemand in de buurt van het scherm staat. Als dit wordt combineerd met persoonlijke data dan kan de boodschap ook worden personaliseerd.

NFC is ook zo’n techniek dat in de wereld van mobiele telefoons al gemeengoed is (vrijwel elk merk mobiele telefoon is tegenwoordig voorzien van een NFC chip) en dat diverse mogelijkheden biedt voor digital signage. Zo kunnen producten die voorzien zijn van een NFC tag door bezoekers worden gescand. De productinformatie wordt dan getoond op een (interactief) display.

Gebouwbeheer en energie

Ook op het gebied van gebouwbeheersing kan digital signage op een unieke manier toegepast worden. Wat dacht u van het koppelen van een digital signage scherm aan een slimme energie meter, zodat u precies aan kunt geven hoeveel procent van de energie dat op de dag verbruikt wordt afkomstig is van de zonnepanelen op het dak? Ook kan de ClubDisplay Digital Signage Software worden gekoppeld aan systemen die het aantal bezoekers tellen.

Voor wie is onze Software?

ClubDisplay Digital Signage Software kan haar weg vinden in alle denkbare digital signage toepassingen. Denkt u hierbij aan alle mogelijke branches, van een retailer, tot een onderwijsinstelling of een corporate met vestigingen over de hele wereld. Ook specifieke oplossingen zoals bijvoorbeeld digitale menuborden, bewegwijzering of interactieve touchscreens zijn mogelijk. In principe werken wij met dealers en distributeurs maar ook eindgebruikers adviseren wij natuurlijk graag. Samen kijken we naar hoeClubDisplay Digital Signage Software voor u de beste oplossing kan bieden. Neem gerust contact met ons op wanneer u meer wilt weten.

VOOR WELKE BRANCHES?

Advertising

 

Horeca & Hotel

 

Overheid

 

Corporate communication

 

Onderwijs

 

Bewegwijzering

 

Cultuur & entertainment

 

Retail

 

Digitaal menubord

 

Gezondheidszorg

 

Sport & Leisure

 

Outdoor signing

 

Weten of narrowcasting een goede aanvulling is voor uw interne communicatie binnen uw organisatie?

Share This